Onko liian myohaista kirjoittaa uuden vuoden lupauksista. Tarkoitus on ollut kirjoittaa jo hetken aikaa, mutta kun. En sitten ole kirjoittanut.  Mutta nyt kirjoitan.

En ole oikeastaan koskaan juuri tehnyt uuden vuoden lupauksia. Ajatus siita, etta vuoden vaihtuminen toisi jostain syysta muutosta elamassa huonosti oleviin asioihin, on toki vahan hopso. Paatoksia asioiden parantamiseksi voi tietenkin tehda milloin vain. Mutta jos uuden vuoden saapuminen on se tonaisy, jonka ihminen tarvitsee sen tehdakseen, olkoon niin.

Tana vuonna tein sitten uuden vuoden lupauksen. Tai parikin.  Mitas tallainen minunkaltaiseni henkilo voisi luvata? En polta, juon yleensa kohtuullisesti, harrastan saannollista liikuntaa ja syon terveellisesti. Kaikki nama tulevat ihan luonnostaan, en tarvitse siihen mitaan erityista tahdonvoimaa tai itsekuria. Olen maltillinen rahankayttaja, parisuhteessa kaikki on kunnossa, siivoan kotini joka viikonloppu ja kierratan ja yritan elaa mahdollisimman ekologisesti. Siis toisin sanoen olen taydellinen! Mitas tassa enaa lupailemaan, miten voisin parantaa enaa itseani? Siinapa se. Uuden vuoden lupaukseni on nauttia elamasta enemman. Rentoutua vahan. Kayttaa enemman rahaa. Kun sita kerran on saastossa ihan mukavasti. Kavisi vahan shoppailemassa. Matkustelisi sitten vaikka lyhyita reissuja sopivina viikonloppuina.  Panostaisi elamanlaatuun vahan enemman.

Sita on nyt sitten tehty vaimon kanssa koko alkuvuosi. Varattiin jo 2 pikkumatkaa, yksi maaliskuulle ja toinen paasiaiselle. Kolmas pitka viikonloppu on suunnitteilla toukokuun lopulle. Shoppailin alennusmyynneista itselleni melko paljon uusia vaatteita.  Ostettiin uusi hieno kahvinkeitin.  Ja juuri tanaan innostuin spontaanisti tilaamaan lajapain luomukosmetiikkaa, kun loysin hyvan nettikaupan tarkoitukseen.

Muutenkin juuri kosmetiikassa haluan menna enemman ja enemman ymparistoystavalliselle, luonnolliselle, lisaaineettomalle seka cruelty-free-linjalle. Eli mahdollisimman luonnollisia ja mahdollisuuksien mukaan vegaanisia tuotteita, joita ei ole missaan vaiheessa testattu elaimilla. Ihonhoitosarjani on ollut jo taysin luomu viimeisen vuoden ajan ja olen ostanut muutamia luomumeikkejakin. Nyt sita hyvaa tulee sitten shampoon, hoitoaineen, saippuan, deodorantin ja lisameikkien muodossa oikein roppakaupalla! Kuitenkin suuri osa kayttamastamme kosmetiikasta on aika turhaa, siis toki voisin jattaa meikit ja hajuvedet kokonaan pois (en sentaan haluaisi menna niin pitkalle etta jattaisin kayttamatta shampoota ja hammastahnaa ihan henkilokohtaisen hygienian nimissa), mutta olen kuitenkin sen verran turhamainen etta kaytan kaikenlaisia kosmetiikkatuotteita aika  reilustikin. Siina on sitten melkoinen ristiriita, jos toisaalta pyrkii syomaan mahdollisimman puhdasta ja terveellista kasvisruokaa ja elamaan mahdollisimman ekologisesti, mutta samaan aikaan hukuttaa itsensa kaiken maailman kemikaaleihin, joita on testattu elaimilla ja joissa on kaytetty elainperaisia ainesosia. Mutta luojan kiitos nykyaan noita tuotteita on tarjolla todella hyvin ja vaikka ne toki yleensa ovat kalliimpia kuin tavallisimman marketeista hankittavat meikit, ei hintaero valttamatta ole niin valtava. Saastaa sitten jostain muusta mieluummin kuin omasta ja planeetan hyvinvoinnista.