Eilinen meni sitten mukavasti. Thai-ravintola osoittautui sympaattiseksi (jos ravintolaa voi kutsua moisella adjektiivilla?) pieneksi paikaksi ja ruoka oli mita herkullisinta. Tilasin vihreaa kasviscurrya riisin kera ja vaimoke Pad Thai-nuudeleita kasvisversiona ja tapamme mukaan jaoimme molemmat annokset, tosi hyvaa! Tarjoilija oli tosin todella omituinen nuori herra, harvinaista kylla gibraltarilainen (ensinakin lahestulkoon kaikki tarjoilijat kaikissa ravintoloissa/pubeissa ovat ulkomaalaisia, puhumattakaan etnisista ravintoloista joissa yleensa koko hlokunta edustaa ko. etnista ryhmaa) ja ihan symppis, mutta OUTO. Siina sitten nautittiin ruoasta ja muisteltiin Thaimaassa viettamaamme 3 kkta kaihoisasti.

Tanaan on taas satanut kuin saavista kaataen lahestulkoon koko paivan. Onneksi sade taukosi juuri vaimokkeen mentya toihin tarpeeksi pitkaksi aikaa, etta sain inspiraation lahtea taas lenkille. Noin ylipaansa tykkaan pitaa lepopaivan kuntoilukertojen valilla, mutta kun talla viikolla se kuntoilu on muutenkin vahan jaanyt niin en aikonut antaa itselleni tekosyyta jaada sangylle istumaan laptop sylissa.

Mainitsin tuossa muutaman paivan takaisessa blogimerkinnassa, etta ostin Polarin sporttikellon sykemittareineen ja sita olen nyt sitten kayttanyt personal trainerinani. Kellossa on siis sellainen ohjelma, johon voi tayttaa omat tietonsa ja tama ohjelma sitten luo oman hlokohtaisen kuntoiluohjelman ja maarittaa rajat, joiden sisalla sykkeen pitaisi pysya maksimitehon takaamiseksi. Olen tassa sita kayttanyt nyt kolmisen viikkoa ja vikonut, etta miksi kello aina herjaa sykkeen olevan liian korkea jos vahankaan holkkaa - sen mukaan sellainen reipas kavely kasivarsia reilusti heilutellen on muka sopiva tahti. Tajusin vasta eilen, etta oma vika - tarjolla on 3 eri tasoa ohjelmalle (maintain, improve ja maximize) ja olin valinnut maintain-tason, koska tarkoitus oli kayda lenkilla vain pari kertaa viikossa. Harrastan nimittain 1 - 2 kertaa viikossa joogaa, jossa sykemittaria ei voi kayttaa, ja pyrin myos kaymaan uimassa ehka kerran viikossa tai kahdessa viikossa eika sykemittaria voi kayttaa vedessakaan, joten naita liikuntakertoja ei voinut laskea tahan ohjelmaan. Oletin sitten, etta jos valitsen korkeamman improve-tason, liikuntakertoja pitaa olla enemman enka kerkia lenkille 4 kertaa viikossa muun kuntoilun lisaksi. Mutta tasta syysta ohjelma siis halusi pitaa sykkeen matalampana, koska oletti etta haluan vain pitaa kuntoni samalla tasolla enka parantaa sita. Vaihdoin nyt sitten tuohon improve-tasoon, pitaisi siis saada kaytya lenkilla 3 kertaa viikossa, mutta yksi kerroista pitaisi olla puolitoista tuntia. Heh, kattoo nyt miten se menee.

Tamanpaivainen lenkki oli siis ensimmainen talla uudella ohjelmalla, piti olla 40 minuuttia, sykkeen valilla 151 - 183 ja kaloreita piti polttaa 300. Huomasin, etta tarvitsen todellakin tallaista "piiskuria", koska muuten sita aina paastaa itsensa liian helpolla. Normaalisti lenkilla kavelen reipasta tahtia huomattavasti enemman kuin holkkaan, tyyliin 15 minuuttia kavelya ja 5 minuuttia holkkaysta, mutta nyt sykemittari rupesi heti piipittamaan liian alhaista syketta jos kavelin pitempaan kuin minuutin, muuten piti holkata koko ajan ja niinhan sita vain jaksoi holkata kun oli motivaatiota. Ei nyt ihan taysin nappiin mennyt, mutta holkkasin sitten melkein 35 minuuttia ja kaloreita paloi 277.

Huomaan nyt, etta tuo aerobinen liikunta on jaanyt aina liian vahalle ja vaikka noin ylipaansa haluaisin ajatella olevani hyvassa kunnossa, ei juokseminen/holkkaaminen oikein suju. Tama 35 minuuttia tuntui aika raskaalta eika sen nyt pitaisi niin hurja suoritus olla, eihan tassa nyt puhuta henkensa edesta juoksemisesta vaan melko hitaasta holkkaamisesta. Pitaa todellakin parantaa tata puolta eika keskittya niin paljon lihaskuntoon, kasittaakseni aerobinen kunto on noin terveyden kannalta paljon tarkeampi kuin lihaskunto. Olen tassa nyt viimeisen 5 - 7 vuoden aikana ollut enemman tai vahemman terveystietoinen ja harrastanut liikuntaa (lahinna salilla kayntia ja/tai aerobicissa kayntia, jossain maarin joogaa ja uimistakin) kausiluontoisesti, mutta koska en ole koskaan oikein keskittynyt aerobiseen liikuntaan muuten kuin pakollisena lammittelyna, tyyliin 10 minsaa juoksumatolla, 10 minsaa kuntopyoralla ja kun on vahan hiki pinnassa niin heti lihaskuntoa kehiin. Mie vain tykkaisin noin esteettisesti omata kiinteat treenatut lihakset :) Mutta ulkonakoasioita tarkeampi olisi oikeasti hyva kunto.

Ajattelin nyt merkkailla tanne sitten nama lenkkeilyt ja muut lisamotivaatiota tuomaan. En sentaan teita kiusaa ruokapaivakirjallani, jota olen pitanyt tietokoneella myos kolmisen viikkoa, se olisi sentaan ihan liian tylsaa.

Tarkoituksena ei ole siis laihduttaa, olen normaalipainoinen. Haluan tosin syoda terveellisesti, kohottaa kuntoa ja mahdollisesti kiinteyttaa lihaksia siina sivussa.