Voe helevata. Nyt on pakko vahan avautua. Minahan en helposti valita, yritan nahda asioissa aina ne positiiviset puolet ja ikaan kuin ohittaa ne negatiiviset. Mutta kylla valilla tama Espanjan meno ottaa paahan.

Mehan muutettiin vahan vajaa 2 kuukautta sitten. Upouuteen isoon taloon, jossa kukaan ei ole asunut ennen meita. Sita jotenkin kuvitteli (voi minua naiivia parkaa), etta kun kaikki on ihan uutta, kaiken pitaisi toimia. Ei nain.

Muutettiin lauantaina, jolloin havaittiin, ettei boileri toimi. Tassa talossa vesi nimittain lampiaa kaasuboilerilla. Minahan en ollut koskaan moista nahnytkaan, mutta vaimon mukaan ne olivat yleisia hanen maassaan muutama vuosikymmen sitten. Ok. En oikein tykannyt ajatuksesta (Irlannissakin pelkasin sita kaasuhellaa ihan kohtuuttomasti), mutta todettiin etta on tama ainakin taloudellista. No joka tapauksessa, ensin boileri ei toiminut, mutta eihan viikonloppuisin Espanjassa saa ketaan toihin. Joten oltiin ensin pari paivaa ilman lamminta vetta. Mikas siina, oli viela mukavan lammin saa ja paasihan sita salille pesemaan hiukset. Maanantaina heppu tuli korjaamaan boilerin. Kaikki hyvin.

Sitten kun eka kertaa yritettiin kayttaa uunia, sehan ei onnistunutkaan. Heti kun uunin kaansi paalle, sulake kosahti. Tama toistui monta kertaa, yritettiin sammuttaa kaikki muut mahdolliset samassa sahkopiirissa olevat laitteet mutta ei kun ei. Oli tietenkin lauantai, kun eihan me viikolla niin paljon kokkailla. Maanantaina heppu tuli korjaamaan uunin. Kaikki hyvin.

Sitten. Meilla ei ole valitettavasti autotallia, mutta pihaa kiertaa metallinen aita, jossa on lukollinen portti. Huolimatta siita, etta kaiken pitaisi olla upouutta, portti ja etenkin lukko on aika ruosteinen ja todella vaikea avata ja sulkea. Avain ei tahdo kaantya lukossa ei sitten millaan. Vaimo kaytannollisena ihmisena ensitoikseen oljysi lukon, mika auttoi vahan. Joskus lukko piti hakata auki vasaralla (se on siis sellainen salpa), mika on jossain maarin koomista etta omasta kotoaan pitaa murtautua ulos. Lopulta kavi tietenkin niin, etta avain katkesi lukkoon. Talla kertaa ihme kylla perjantaiaamuna. Joten samana paivana heppu tuli vaihtamaan lukon. Kaikki hyvin.

Eilen boileri lakkasi taas toimimasta. Voi jumalauta. Oikeasti, Suomessa asuessani en varmasti elaessani joutunut soittamaan jotain korjausmiehia yhta monta kertaa, kuin taalla alle 2 kuukauden aikana. Siis ok, myonteisena asiana huomioitakoon, etta kaikki nama epakohdat korjattiin siis nopeasti ja tehokkaasti, mika on jo sinansa enemman kuin mita voisi odottaa nailla leveysasteilla. Mutta silti, olispa kivaa kun olisi vaikka parikin viikkoa putkeen ettei mikaan menisi rikki!