Niin se vain syksy on tullut. Paivisin on auringossa viela ihan kohtalaisen lamminta, mutta aamuisin toihin kavellessa pitaa kylla laittaa pitkahihaista paalle. Tama vaihe syksya on tosin viela mukavaa, kesan kuumuuden jalkeen on kivaa etta on vahan vilpoisampaa ja raikasta, mutta sita sadetta en kylla odota innolla. Kokemukseni mukaan suunnilleen lokakuun lopusta sinne huhtikuuhun asti tama seutu on kaukana Aurinkorannikosta. Sataa sataa sataa sataa sataa ja viela monta sataa paalle. Niin ja myrskyaa tietenkin myos.

Noh, tana talvena paasen kokemaan taman Etela-Espanjan ilmaston lisaksi 2 muuta taysin erilaista ilmastoa. Ensin joulukuussa (siis ennen joulua) menen kaymaan Suomessa. Lapin talvi on jotain outoa, mita kuitenkin jossain sielun sopukoissa omituisesti kaipaa. Sita saavat ulkomaalaiset kaverit ihmetella, mita kylmyydessa ja pimeydessa on kaipaamista. Kauhistelevat, miten paivanvaloa on suunnilleen kolmen tunnin ajan ja sekin on kovin hamaraa ja pakkasta voi olla 30 astetta. Miten kukaan voi siella asua. Puhumattakaan siita, etta sielta pois paastyaan sita ikavoi. Hulluahan se on. Suomen reissun jalkeen tulen takaisin muutamaksi paivaksi ja sitten matkaamme vaimon kanssa Dubaihin jouluksi ja uudeksi vuodeksi.

Dubai ei matkakohteena olisi kaynyt pienessa mielessanikaan viela pari kuukautta sitten. Yritettiin kovasti loytaa joku kohde, jonne voisi menna lyhyelle joululomalle (siis viikoksi) ja jossa olisi aurinkoista ja suht lamminta. Mietittiin Kuubaa (mutta liian lyhyt aika, siella haluttaisi viettaa vahintaan jotain kolmisen viikkoa), Dominikaanista Tasavaltaa (siella kasittaakseni pitaisi olla jossain all inclusive-turistighetossa mista ei paasisi pois ollenkaan joten ei hyva) tai jotain lyhytta safaria Keniassa tai Tansaniassa (mutta jalleen vahan liian lyhyt aika ja kalliit lennot). Vaimo sitten yhtakkia havaitsi, etta Dubaihin voi itse asiassa buukata hyvinkin halpoja lento + hotelli-paketteja, kun ei siis halua ihan valttamatta majailla 7 tahden hotellissa… olin ensin vahan vastahakoinen, kun ei Dubai mitenkaan erikoisesti ole koskaan kiinnostanut, mutta totesin sitten ettei pida antaa ennakkoluulojen estaa itseaan kokemasta uusia asioita. Otettiin sitten selvaa ja lueskeltiin matkailuforumeita ja enimmakseen mielipiteet Dubaista olivat positiivisia. En ole koskaan kaynyt missaan arabimaissa (paitsi Marokossa mutta sehan on tuossa naapurissa niin sita ei lasketa), joten kaipa se olisi aikakin vierailla Lahi-Idassa. Kasittaakseni Dubai on Lahi-Idan maista se vapaamielisin ja helpoin lansimaiselle matkailijalle, joten hyva paikka aloittaa ja mistas sita tietaa, vaikka siella innostuisi ramppaamaan enemmankin.

Muihin asioihin – vaikkapa syomisiin ja kuntoiluun. Suomessa ollessani (loppukesasta) kaikki paivittelivat, miten olin muka laihtunut. En tosin tieda mihin tata nykyista kuntoani verrattiin, kun eraskin seta sanoi, etta minusta on nyt kadonnut sellainen lapsenpyoreys… no jo se on aikakin kolmikymppiselta naiselta lapsenpyoreys lahtea, useimmilla taman ikaisella jo omat lapset tuovat tiettya pyoreytta kroppaan! Yritin sitten katsella itseani oikein objektiivisesti, mutta hankalaahan se on kun itse on kropan sisalla koko ajan. Olen kylla varmasti selkeasti treenatumpi kuin viela reilu vuosi sitten (nyt kun saa siella salilla rampata oikein ilokseen), ainakin kasivarsissa treeni nakyy ja vatsalihaksissakin, paitsi alavatsassa. Se on yksi helvetin hankala kohta, ylakroppa on kylla napaan asti hoikka ja treenatun nakoinen, mutta siita lahtee pyoristymaan arsyttavasti. Syomisten suhteen olen yrittanyt nyt vaihtelevalla menestyksella keventaa entisestaan, kun vaaka nayttaa edelleen itsepaisesti liian korkeita lukuja. En oikein osaa paattaa mille linjalle sita lahtis. Mietin ehka vahan liikaa naita asioita, parikin kaveria on jo kommentoinut etta pitaisi rentoutua naiden syomisjuttujen suhteen. Mutta kun. Ensin haluaisin saavuttaa ne tavoitteet.