Juhuu, vihdoinkin kaikki on mukavasti. On vapaapaiva (itse asiassa 4 vapaapvan putki), aurinko paistaa siniselta taivaalta, muutto luksuslukaaliin lahestyy ja olen viettanyt aamun pakkaillen ja saaden paljon aikaiseksi. Noin tunnin paasta lahden kavelemaan/holkkaamaan kohti uimahallia eli liikuntaakin saan harrastettua reilusti. Kavellen matkaa tulee noin kolmisen kilometria suuntaansa ja pyrin uimaan 40 altaanmittaa, josta siis tulee... (laskutoimitus) 1 km. Olen aina ollut heikko uimari, mutta viimeisen parin vuoden aikana olen pyrkinyt hieman parantamaan ja olen nyt tyytyvainen jos saan tuon kilometrin uitua. Ennen osasin uida vain koiraa ja hyva jos jaksoin uida altaan pari kertaa paasta paahan, siihen nahden olen parantanut todella paljon parissa vuodessa!

Kunhan muutetaan ja kesa tulee, paasee sitten uimaan oman kodin uima-altaassa. Siina asuntokompleksissa (?? ei mitaan hajua olisiko talle mitaan patevaa suomenkielista nimea) on siis kaikille asukkaille yhteinen uima-allas. Valitettavasti on toki mahdollista, etta allas tulee olemaan aina taynna pentuja tai rapikoivia aikuisia, joiden takia kunnolla uimisesta ei tule mitaan. Viime kesana tehtiin monesti niin, etta mentiin aamulla suhteellisen aikaisin (ennen kymmenta) uimaan, niin saatiin allas kokonaan itsellemme. Viime kesan kodissa oli myos pieni kuntosali asukkaiden kayttoon, joka oli kiva bonus (vaikka se oli siis todellakin pieni; pari kuntopyoraa ja cross trainer, yksi "monitoimilaite" jossa olisi teoriassa voinut tehda vaikka mita, mutta se ei usein toiminut seka free weights). Nyt tuossa tulevassa luksuslukaalissa sellaista ei ole, mutta toisaalta meilla tulee kerrankin olemaan paljon tilaa, joten voidaan ostaa muutamia painoja, toinen joogamatto ja muuta peruskamaa ja laittaa oma pieni kuntosali pystyyn. Tai vaikka kuntoilla kattoterassilla. :)

Toinen aarimmaisen tarkea asia on se, etta paastaan viimein laittamaan ruokaa. Hotellilla asumisen huonoimpia puolia on ehdottomasti se, ettei ole keittiota joten ollaan taysin kokin armoilla. Varsinkin nain kasvissyojana se on todella huono juttu. Olen asiasta monta kertaa puhunut kokille ja asiat ovat jonkin verran parantuneet - kasvisruokavaihto ei ole enaa valttamatta aina sita samaa pastaa juustokastikkeessa, mutta silti en varmasti saa mitenkaan taysipainoista ravintoa taalla. Monesti proteiinit loistavat poissaolollaan; ehka pari kertaa kuussa ruoassa on esim. papuja tai kikherneita, mutta siinapa se. Hiilareita on kylla tarjolla liikaakin; vaikka en todellakaan ole vahahiilariruokavalion kannattaja, en haluaisi syoda pastaa ja valkoista leipaa kaksi kertaa paivassa. Tykkaisin myos syoda joka aterialla tuoretta salaattia, mutta sitakaan ei ole aina (tosin melko usein) tarjolla. Olen sitten syonyt nama pari kuukautta monivitamiini-hivenaine-pillereita, vaikka en noin yleensa moihin tuotteisiin usko. Toivon sen nyt kuitenkin auttavan.

Mutta kohta tama ei ole enaa ongelma, paastaan laittamaan ruokaa oikein sydamemme kyllyydesta! Kunhan ollaan asetuttu aloillemme, aiotaan vaimon kanssa kokeilla 10 paivan raakaravintodieettia. Vaimokkeen allergia on oireillut viime aikoina yha pahemmin ja itse haluaisin tavallaan puhdistuskuurin talven  (ja hotelliruoan) jalkeen, joten paatettiin kokeilla tallaista 10 kuuria, jonka loysin yhdesta joogakeskuksen kirjasta nimelta Raw Energy. Luin koko kirjan ja kiinnostuin aika paljon tasta raavaravinnon ideasta. En sita varmaankaan haluaisi ihan taysilla toteuttaa, mutta ei varmasti tekisi yhtaan pahaa syoda enemman tuoreita vihanneksia ja hedelmia ja jattaa valiin rasvassa paistettuja ruokia. Kokeilemisen arvoinen juttu lienee.

Pitaapa tasta lahtea aurinkoon kohtis uimahallia. Hyvalta tuntuu!