Ok. Tama kay nyt jo vahan oudoksi. Ehka olen itse aika outo, en tieda.

Toissa on yksi tytto. Han on uusi tyontekija, joka tuli Latviasta muistaakseni kesakuun alussa tanne toihin. Tai no, ei oikeastaan enaa edes niin uusi. Kuitenkin. Meidan tyonkuvaanhan kuuluu pitaa huolta uusista tyontekijoista, joten ihan tassa ominaisuudessa olin hanen kanssaan yhteydessa, siis tyyliin onko kaikki hyvin asunnossasi, oletko saanut pankkitilin avattua jne. Han osoittautui sitten sangen ystavalliseksi ja jutteli muutakin kuin tyohon liittyvista asioista. Sitten han alkoi lahestya minua kysymyksilla kuten aionko tulla eraaseen tapahtumaan sina viikonloppuna, liittyi seuraani lounailla ja niin edespain. Kyse ei voi olla siita, etteiko tyttoraukalla olisi muita ihmisia kehen tutustua, koska he ensinnakin tulivat yhdessa kahden muun latvialaisen tyton kanssa, firma on taynna venajankielisia (hankin puhuu siis aidinkielenaan venajaa ja tuli tanne tekemaan silla kielella toita) henkiloita ja kylla hanen ymparillaan nakyy seuraa olevan. Pari kertaa han naytti oikein tarkoituksella vaihtavan poytaa saadakseen istua kanssani lounaalla. Eihan siina mitaan, mutta ihmettelin kieltamatta etta miksi ihmeessa. Olenko mina todellakin niin hurmaavaa seuraa. Useamman kerran han on tullut myos kysymaan erikseen, mihin aikaan ajattelin syoda ja tullut sitten mukaan.

Nyt han sitten tuli puhumaan elokuvista. Kysymaan, olenko nahnyt viimeisinta Harry Potteria tai Kung Fu Pandaa. Enhan mina toki ole nahnyt eika kylla erityisesti kiinnosta. Taman yritin sanoa kohteliaalla tavalla, etten loukkaisi kenenkaan tunteita, koska hanta nama leffat oletettavasti kiinnostavat. Joka tapauksessa, hanen mukaansa voisimme menna yhdessa elokuviin jos minua sattuu kiinnostamaan. Hammennyin hieman ja mutisin vain jotain suhteellisen epaselvaa siita etten ole tainnut nahda niita aikaisempia sarjan leffoja vai olenkohan, en oikein muista, aika vahan tulee leffoja katsottua varsinkaan oikein noin elokuvateatterissa, pari kertaa vain kaynyt koko Gibraltarin aikana… enka siis antanut minkaan maailman vastausta.

Siis onko tama nyt sitten iskuyritys? Vai yrittaako tyttorukka vain viattomasti tutustua muihin ihmisiin ja han on jostain kumman syysta paattanyt, etta minusta tulee hanen uusi paras ystavansa? Ehka han vain haluaa tutustua muihin kuin venajaa puhuviin ihmisiin, mutta silti – onhan niitakin vahintaan sata muuta vaihtoehtoa kuin mina. Varmasti tuolla “kylilla” viikonloppuisin tutustuisi muihin, minuahan siella ei sattuneista syista nay.  Siksi minusta niin kovasti tuntuu etta hanen erityisessa kiinnostuksessaan minua kohtaan on jotain muuta kuin kaverillisuutta.

Sitahan tassa ihmettelen, etta on toki taysin mahdollista etta han olisi kuullut minun olevan lesbo. Mutta jos han on sen kuullut, niin on hanen taytynyt kuulla myos tyttoystavastani. Onhan vaimoke sentaan samassa firmassa toissa. Joten jos jotakuta kiinnostaa juoruta suuntautumisestani, kai he nyt hyvanen aika muistaisivat mainita etta kaiken huipuksi se lepakko on vielapa toissa yhdessa tyttoystavansa kanssa.

Siksikin kai tama tilanne tuntuu minusta niin oudolta, kun eihan minulle tallaista oikein ikina ole tapahtunut. Kerran tai kaksi on elamani aikana joko nainen yrittanyt jollain lailla lahestya baarissa tai mina yrittanyt lahestya naista baarissa, mutta ei niista tilanteista ole paljon kerrottavaa. Tietenkin eri asia oli se, kun paadyttiin vaimon kanssa yhteen – loppuhan on historiaa kuten sanotaan. Minun elamanihan on kaukana realistisista ja tiukasti todellisuuteen perustuvista tv-sarjoista kuten L-Koodi, jossa kaikki paahenkilon kohtaamat naiset ovat lesboja tai vahintaankin kaapissa olevia bisseja, jotka kaikki epatoivoisesti haluavat paasta lemmiskelemaan kyseisen paahenkilon kanssa. Minun elamassani hirvittavan harvoin sita tapaa ihmisia, jotka osoittautuisivat homoseksuaaleiksi. Puhumattakaan siita, etta kyseinen homoseksuaali olisi millaan tasolla minusta kiinnostunut. Johtuu tietenkin osittain nykyisesta elinpaikasta ja siita, ettei ole erikoisesti piireissa yrittanytkaan liikkua.

Mitas sitten jos tama tytto olisikin minusta silla tavalla kiinnostunut? Voin huolettomasti ilmoittaa, etta siita ei koituisi meille minkaanlaista parisuhdekriisia. En tunne hanta kohtaan vahimmaistakaan vetovoimaa. En tietenkaan lahtisi riskeeraamaan suhdettani vaimon kanssa ensimmaisen vastaan kavelevan vetovoimaisen henkilonkaan takia. Mutta kyllahan se on nahty lahelta, etta joskus mita vakaimmankin nakoiset suhteet murenee kun jompi kumpi osapuolista hullaantuu johonkin niin, etta joutuu hetkelliseen mielenhairioon. En usko etta niin kavisi minulle/meille. Mutta olen jo sen verran realisti tassa vaiheessa elamaa, etten uskaltaisi lahtea sita sataprosenttisesti vannomaan. Sita kun ei koskaan tieda mita elama heittaa eteen.