Taas mietityttaa nama ruokavaliojutut. Lueskelin KiloKlubissa jotain karppausketjua. Minun jarkeeni se karppaaminen ei vain kay. Kaipa sita on niin syvallisesti sisaistanyt sen “virallisterveellisen” version (kuten karpit sita kutsuvat), etten mitenkaan voi kuvitella etta olisi hyvaksi syoda runsaasti elainrasvoja ja yrittaa valtella niita hiilareita. Ja nakojaan kuitujakin pitavat pahana. Kai se sitten joillekin sopii, kun niin monet ihmiset sita hehkuttavat. Kasittaakseni ei se kuitenkaan kasvissyojalle olisi oikein mahdollistakaan – taysjyvavilja on kuitenkin tarkea proteiininlahde vegeille ja muutenkin haastavaa saada niiden suositusten mukaiset maarat proteiinia ilman lihaa/kalaa.

Olen nyt itse yrittanyt syoda enemman raakaruokaa. Toissahan on ruokaa tarjolla paivat pitkat, mutta kaikki lampimat ruoat pitaa lammittaa mikrossa. Se paivittainen mikron kaytto tokkii, se ei voi mitenkaan olla hyvaksi. Joten olen pyrkinyt siihen, etta ainakin parina paivana viikossa syon vain salaattia tai kylmaa keittoa (nyt kesalla on mukavasti tarjolla esim. gazpachoa tai muita kylmana syotavia keittoja). Ja muutenkin yritan valttaa ylensyontia – pitkan aikaa en voinut vastustaa sita, etta kun kaikenlaista ruokaa on tarjolla koko ajan niin tuntui, ettei voi jattaa valiin. Ja niin piti sitten syoda seka voileipia etta salaattia etta lamminta ruokaa ja sitten vahan valipaloja jne. En huomannut, etta olisi paino ehtinyt nousemaan tai mitaan, mutta oli usein sellainen epamukava ahkyolo, mihin on tietenkin ihan turhaa ajaa itseaan.

Olihan mulla toiveena vahan laihtua ennen Suomessa kayntia. Mutta eipa se ole tainnut onnistua. Vaakahan mulla on ollut vasta kolmisen kuukautta, mutta sina aikana mitaan oikeaa kehitysta ei ole nakynyt mihinkaan suuntaan. Painohan heittelee joka tapauksessa parilla kilolla nakojaan riippuen kellonajasta, milloin on viimeksi syonyt ja varmaan jostain planeettojen asennostakin. Pitaisi ottaa itsekin tavaksi punnita itsensa vain kerran viikossa tiettyyn aikaan ja verrata sitten niita tuloksia keskenaan.

Toisaalta tietenkin. Olen nyt kieltamatta aika timmissa kunnossa. Varmaan hoikimmassa kunnossa ikina aikuisialla. Ymmarran jarjella, ettei mitaan oikeata tarvetta laihtua edes ole. Mutta silti se tuntuisi jotenkin hyvalta saavutukselta. Olisi mukavaa asettaa tavoite ja sitten pyrkia sita kohden. Lukiessani muiden laihdutusblogeja ja painon tarkkaa raportointia jne. haluaisin tehda samoin. Taidan olla vahan outo…

On tassa paljon muutakin raportoitavaa, halusin nyt postata ensin taman laihdutus/syomismerkinnan ja sitten muihin asioihin :P